24 Haziran 2011 Cuma

Kısacık bir açıklama

Bloğa yorum yapamıyorum bir süredir. Ayarlarımda bir sorun var.
Kısa bir açıklama yapmak zorunda hissettim kendimi, son yazdığım yazı konusunda bazı yanlış anlamalar olmuş, toplu halde yanıt verebilmek için.

Yazıyı okuyanlardan ve benim yaşantımı çok iyi bilen bir dostum aslında son durumda objektifliğimi kaybettiğimi iddia etti, ki yanlış değil. Zaten yazı sonunda bu objektifliğin insanı mutsuz ettiği gerçeğine yaklaşmıştım. Dikkatli okuyanlar anlamıştır.
Zaten daha dikkatli okuyanlar, karakter özelliklerinin kişilerin yaşamında ne denli etkili olduğunu da vurgulamaya çalıştığımı da ayrımsamışlardır.
Bazen ne kadar tarafsız düşünürsek düşünelim, baskın karakter yapısı tarafsızlığımızın önüne geçebilir. Ve değer yargıları farklı olabilir.
Bu, karşımızdakini anlamayı reddeder bir duruma itebilir insanı, ve bir şeyleri açıklamaya çalışmak, savunuyormuş havası yaratabilir. Karşılıklı konuşma sadece suçlama, savunmaya odaklanır.
Burada tarafsızlık biter, ve sadece kendi haklı olduğu konulara saplanır kalır insan.
Kolayı seçenler, "amaaan ben böyleyim napayım?" diye vurdum duymazlaşır, gider, ya da unutur herşeyi, "senden nefret edebilirim" diye terkeder gider.
Zoru seçenler, savunmadan önce kendi hatalarını da masaya yatırmayı başarabilenlerdir.
Çok büyük bir inançla itiraf ederim ki, ben yazdığım yazıda, kendimi savunmadım, ya da "ayy bakın başıma neler geliyor" diye ağlamadım, kendimi acındırmadım. Burası yanlış anlaşılmış.
Sadece, bazı sözleri sadece günün koşullarına değil, tüm bir yaşanmışlığa bakınca, haketmediğimi düşündüğümü ve unutamadığımı yazdım.
Mükemmel bir insan değilim.
Dedim ya davul dengine diye, işte o denge bozulunca sanırım hırçınlıklar, agresiflikler, özellikle "aşk" konusunda tarafsızlığı insafsızca yokediveriyor.

Sonuç olarak, yazı sonunda aşk konusunda çemkirmem tamamen kişiseldir, bunun dışında tüm olaylara bakış açım, koruyabildiğim kadar objektif kalacaktır.


Sevgilerimle, mutluluk diliyorum herkes için.

2 yorum:

  1. Bir okurun ve bir dostun olarak , kalbindeki acıyı tüm ağırlığıyla hissettiğimi belirtmek istiyorum. Ne objektif ne de adil olmak zorundasın,çünkü aldatılmak oyunu bozar.

    YanıtlaSil
  2. Aslına bakarsan objektif olmak, seni objektiflik açısından eleştiren arkadaşın savunduğu şey değildir bence. Bir kaç istisnayi konu dışında korunan şey objektifliktir aslında. Tabii ki hayatta istisnalar olacaktır. Ancak, istisnalar hiç bir zaman kaideyi bozmuyor.
    Yeni takipçin olarak sana başarıları diler, sevilerimi sunarım.

    *CingareLa*

    YanıtlaSil