21 Ekim 2010 Perşembe

Sarhos yazılar vol:2

Boşver...
Ne kadar duyarsız bir söz değil mi?
Kırıcı hatta.
Bir insana bunu söyletebiliyorsanız, size bir mesajım var benim. Bilin ki çok kırdınız. Artık sözü bitti.
Bir insan "boşver" diyorsa, aslında derdini inandığı kişi bile anlayamadığından.
Ne duyun, ne söyletin.
İşte o zaman dostsunuzdur.

6 yorum:

  1. Ben de söylettim. Çok üzgünüm. Budur.

    YanıtlaSil
  2. nasıl ki kelime haznesi dar insanlar yerine koyacak bir kelime bulamadıklarında küfür sözlerine başvururlarsa bazı insanlarda duygularını ifade konusunda çıkmaz sokağa girdiklerinde kullanırlar o iki heceli kelimeyi.. boşver!! biz hep boşverdik hiç de dolu alamadık.. ama bildik ki dost kelimeler arasına sıkışmayandır.. dost suratına küfrederken bile bir bildiği vardır diye düşündürendir..

    takma kafana tokadan başka hiçbirşey kuzen.. biliyorum nefret ediyorsun ama boşver..

    YanıtlaSil
  3. Orhan ;)
    Kafana tokadan başka şey takma, amaaaan boooşverr, ifadesi farklı biraz;) Benim bu 5 satırlık yazıda anlattığım boşver sözcüğü: "tamam buraya kadar, ben söylemeye çalıştım, sen anlamamakta direndin. O zaman söz bitmiştir. Boşver!" Daha kesin, daha keskin, konuyu kapatan sözcük.
    Bana bir kaç kez bu tavırla söylendi. Çok üzüldüm. İnsanların konuşa konuşa mutlaka birbirlerini anlayacaklarından şüphem yok.
    Ama... öyle anlarımız var ki, ya kafamız dolu, ya canımız sıkkın, ya da meşgulüz, ya da tartışmak istemiyoruz o anda, onlarca insani durum yani. Anlayamıyoruz karşımızdakini. Biz anlamadıkça, o sıkıntısını anlatamıyor. Derken gücenmiş bir tavırla çıkıyor o söz; Boşver!

    Dün gece ben kullandım.
    Anlatamadım. Anlatmak için gerekli sözcükleri bulmakta zorlandım. Yoruldum ve boşver dedim.
    Karşımdaki kişi çok sevdiğim bir kişi olunca, canlar acıdı.

    Böyle işte...

    YanıtlaSil
  4. duymak istediğimiz şeyleri biz bile kendimize söyleyemezken karşımızdakinden beklemenin aymazlığını yaşarız her dem kuzen.. bu yüzden aslında en çok kendimize boşver deriz de sanırız ki karşımızdaki bize biz karşımızdakine boşver demişiz diye.. İçimizde yükselen ama dibe sürekli bastırdığımız o cümleyi duyana kadar da kırmaya kırılmaya devam edeceğiz sanırım.. dostluk ölmez sadece beden değiştirir.. :))))

    YanıtlaSil
  5. Tam anlatmaya çalıştığımı yazmışsın Orhan. Kimseyi tek taraflı suçlamadığımı anlamışsın. Teşekkürler.;)

    YanıtlaSil